ali furkan yılmaz kişisel web bloguAli Furkan YILMAZ hello@alifurkan.org
Metin kopyalandı!

HAKKIMDA

  • Ali Furkan Y.
  • Ali Furkan Y.
  • DevOps & System İstanbul/Türkiye

JS dilinde discord bot için doğruluk cesaretlik

5 yıl önce#makaleler

Javascript dilinde derlediğim eğlenceli discord bot modüllerini paylaşma kararı aldım. Kaynak kodları kullanarak yeni keyifli oyunlar da yapabilirsiniz.

Bu bizim sıkıldığımız geceler saatlerce vakit geçirmemizi sağlayan eğlenceli bir modül. Olayın mantığına gelirsek !çevir komutunu kullanarak birisi rastgele şişe çeviriyor ve bot online olan kişilerden birisini aşağıdaki görseldeki gibi etiketliyor. 

undefined

Etiketlenen kişi soruyu cevaplayıp yada cesaretlik görevini yaptıktan sonra !çevir yazarak döngüyü devam ettiriyor. Modülü kodlarken ekstra bir kaynak kullanılmadı. Kaynak kodlar içerisinde prefix uzantınızı ayarlamanız yeterli. Eğer spam koruması eklemek isterseniz talkedRecently kütüphanesini kodların içerisine entegre etmeniz gerekiyor.

Array.prototype.randomElement = function () {
    return this[Math.floor(Math.random() * this.length)]
}

function RastgeleKisi(collection) {
    let keys = Array.from(collection.keys());
    return keys[Math.floor(Math.random() * keys.length)];
}

client.on('message', message => {
    if (!message.content.startsWith(PREFIX) || message.author.bot) return;
    
    const args = message.content.slice(PREFIX.length).split(' ');
    const command = args.shift().toLowerCase();
	

    if(command === 'çevir'){

        users = message.channel.members;
        users.delete(message.author.id);
        
        message.channel.send(`Şişe çevirildi. ${message.author} sorusunu ${users.get(RastgeleKisi(users))} kişisine soruyor.`)
    }
    
});

internete dair her şey